BMW 128i Convertible


Daha önce de haberini verdiğimiz BMW 128i Convertible 2008 baharında piyasada olacakmış. Hatta boruüşleri bile basılmış. Bu fotograflarda broşürden. Okuyabilmek için üstüne tıklamanız yeterli.


Kasım ayında dünya lansmanı yapılacak olan BMW 1 Serisi`nin yeni modeli donanım olanakları ve çeşitli yenilikleriyle dikkat çekiyor.

Yeni BMW 1 Serisi Coupé ile 1 Serisi`ne son derece spor ve özel bir versiyon ekleniyor. Yeni BMW 1 Serisi Coupé`nin dinamik yüzeyleri, dış tasarımını belirleyici şekilde vurguluyor. Hafif kubbeli tavanla C direğine bağlanan kısa arka gövde de benzersizliğini açıkça dile getiriyor.

Bu üretimde, yenilikçi motor tekniği de kullanılmaya başlanıyor – Özellikle de BMW 1 Serisinin üst düzey modeli olan yeni BMW 135i Coupé`de. Bu modelde Yüksek Duyarlık Enjeksiyonu ve Çift Turbo`lu sıralı altı silindir olağanüstü seri tepkime sağlıyor. Paralel çalışan her iki turboşarj, buna ek olarak uyumlu bir kuvvet artışı kazandırıyor. Düşük tüketime sahip olan BMW 135i Coupé ile daha çok sürüş keyfi yaşayabileceksiniz.

İkinci nesil benzin direkt enjeksiyonu, fren enerji telafisiyle birlikte kuvvet ile yakıt tüketimi üzerinde son derece olumlu etki ediyor. Arka bölümdeki rüzgarlığı ve özel M aerodinamik paketi ile BMW 135i göz kamaştıracak.

Tüm bu özellikleri dışında yeni BMW 1 Serisi Coupé, benzersiz tasarımıyla dikkat çekiyor: Güçlü omuz hatları yan profilini belirginleştiriyor ve tüm modellere özel bir karakter kazandırıyor. Önden başlayarak yan taraflardan bagaj kapağına kadar uzanıyor ve bu şekilde her iki tarafı birleştiriyor. Uzun çerçevesiz kapılarla hafifçe arkaya doğru yükselen marşpiye hatları sportif görünüm katıyor. Arka eteklerdeki geniş far kenarları marşpiye hattını yanlarda devam ettiriyor ve araç hareketsizken bile olağan dışı dinamik ve sportif görünmesini sağlıyor.

Yeni BMW 1 Serisi Coupé`nin bagaj kapağına, tüm arka bölgeyi öne çıkartmaya yardımcı olan bir rüzgarlık takılmıştır. Değişken Çift Turbo`lu dört silindirli dizel motora sahip olan yeni BMW 123d, iki ardarda çalıştırılan turboşarja sahiptir. Küçük Turboşarj küçük devirlerde tek başına güç aktarıyor ve böylece yoğun kompresyon sağlıyor. Yüksek devir aralıklarında sürüş yaparken her iki turboşarj birlikte çalışıyor ve böylece 400 Nm olan maksimum torku sağlıyor.

Otomatik Başlatma Durdurma işlevi (6 vitesli manuel şanzımanda) ile fren enerji telafisi gibi EfficientDynamics™ önlemleri yeni BMW 1 Serisi Coupé`deki, özellikle de özel bir model olan yeni 120d`deki yakıt ve CO2 değerlerini farkedilir oranda düşürüyor.