Hyundai Coupe RWD


Sabırsızlıkla beklenen Hyundai Coupe RWD'nin örtüsü Los Angeles Otomobil Fuarı’nda kalktı.

Bu yılın başlarında tanıtılan Genesis Sedan üzerine inşa edilen Hyundai Coupe RWD, 2+2 oturma düzenine sahip ve arkadan itişli aktarma sistemiyle çalışıyor. 2009 baharında pazarda olması beklenen RWD Coupe önden çekişli Tiburon modelinden aktarma sistemi sebebiyle farklılaşıyor.

Aslında RWD Coupe için güzel tanımlaması yapmaktan çok sert ve agresif diye nitelemek doğru olur. Özellikle güçlü ‘Z’ gövde çizgisi ve iddialı ön ve arka lamba tasarımı otomobilin bir çok açıdan agresif görünmesini sağlıyor. Portakal rengi ana gövdesi ve onunla çok iyi harmanlanmış siyah karbon fiber motor kaputu RWD coupeye bambaşka bir hava verirken aynı etki aracın tavanında ve diğer tasarım öğelerinde de devam ediyor. Kaputun üzerindeki üç geniş havalandırma ızgarası sadece işlevsel değil aynı zamanda sportif bir görünüm de sunuyor. Hyundai RWD Coupe’nin arkasındaki ise çift egzos ise önden başlayıp tavan çizgisiyle devam eden sportif izlerin arka tarafta son bulduğunun en büyük işareti. 20 inçlik alaşım jantlar ise Genesis Coupe’ye dinamik bir görünüm sunuyor.

Hyundai RWD Coupe’de kullanılan 3.8 litre V6 motor 300 HP güç ve 250 lb-ft tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 6 saniyede alan RWD Coupe’de 6 ileri manüel şanzıman kullanılıyor.

Genesis Coupe’nin seri üretim modeli 2009 baharında pazarda olacak.