Hyundai RWD Genesis Sports Coupe


RWD Coupe yakalandı!
Ağustos ayı içerinde arabam.com okurlarına taslak fotoğraflarını yayınladığımız Hyunda’nin RWD Coupe modelinin örtüsü kalktı.

Hyundai, RWD Coupe’ye o kadar çok güveniyor ki hedefteki rakiplerinde birisinin kesinlikle Ford Mustang olduğunu söyleyebiliriz!

Fotoğrafta da görüldüğü gibi en yakın rakibi Ford Mustang ile rengi bile aynı olan Hyunda RWD Coupe’nin amblemi gizlenmiş olsa da ön tamponunda ‘F’ harfinden oluşan imza sayesinde ayırt edilebiliyor. Zaten pazar araştırmalarında tanıtımı yapılan modelin bir harfle veya simgeyle işaretlenmesi sıkça rastlanan bir yaklaşım. Pazar araştırması için çok sık yapılan bu tür karşılaştırmalar, casus fotoğrafçılara pek yakalanmazlar. Ancak bu çok net çekilmiş fotoğraflar içeriden birinin bu işte parmağı olduğu hissini uyandırdı bizde!

Hyundai, RWD Coupe’de Genesis’den alınan 4.6 litrelik V8 motorun kullanılacağı tahmin ediliyor. BK kodu ile anılan RWD Coupe bilindiği gibi Tiburon modelinin yerini alacak ama aynı isimle mi yoksa farklı bir isimle mi yoluna devam edeceği henüz belli değil. Genesis platformunda üretilecek olan Hyundai’nun bu spor otomobilinin Asya kıtasında 2008 sonu veya 2009’un başında yer alacağı tahmin ediliyor.