Lancia Ypsilon


100 yılını geride bırakan Lancia, Ypsilon modeliyle Mayıs ayında Türkiye yollarında
Beklenen an geldi. Avrupa’da ayrıcalık ve zarafet denince akla gelen ilk markalardan biri olan Lancia, artık Türkiye’de. Distribütörlüğü Tofaş tarafından yapılacak olan Lancia, Ypsilon ile Türkiye yollarına çıkıyor. Farklı ve orjinal dış tasarımı, iç tasarımında yüksek kalitede malzeme ve işçilik, daha fazla konfor için genişlik ve ferahlık, gelişmiş teknoloji kullanımı ve performans gibi geleneksel değerleri ile Lancia markası ikinci yüzyılına Türkiye’de merhaba diyor.

Türk otomobilseverlerin karşısına ilk kez Kasım 2006’da, İstanbul Autoshow’da çıkan Lancia’nın Ypsilon modeli Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara’daki showroomlarda Alfa Romeo markasıyla birlikte satılmaya başlanacak.

Arzu Çolakoğlu, yıl sonunda yapmayı planladıkları lansmana kadar farklı bir pazarlama ve satış modeli geliştirdiklerini söyledi. “200 marka elçisine 13 bin 700 Euro’dan başlayan çarpıcı bir fiyat avantajıyla tanışma fırsatı sunacağız diyen Arzu Çolakoğlu, “Ypsilon’un güçlü olduğu çok önemli noktalar var. Kendine özgü stilinin yanı sıra, b-colore ‘çift renkli’ boya özelliğine sahip, Avrupa’da DFN (Dolce Far Niente, Tembellik tatlıdır) olarak bilinen otomatik vites seçeneğiyle, granluce açılır tavanı ve yüzlerce versiyon alternatifi ile maksimum düzeyde kişiselleştirilebilir bir otomobil olma özelliği ile ayrı bir hava katacak. 4 farklı motor opsiyonu ve hem benzinli hem de dizel 3 farklı motorda otomatik vites seçeneğinin olması büyük avantaj sağlayacak” diye konuştu.


Toplam 4 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan Ypsilon modelinde, 1.4 77hp ve 1.4 95hp 16V benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.3 75hp ve 1.3 90hp’lik multijet dizel güç üniteleri de yer alacak. Hem güç, hem de tüketim değerleri açısından haklı bir şöhrete sahip bu gamda, 1.4 95hp benzinli ve multijet motorlarda düz vites ile birlikte Avrupa’da DFN ‘Dolce Far Niente’ (Tembellik tatlıdır) adıyla bilinen otomatik vitesli versiyon da yer alacak.

Ypsilon serisinde, 4 farklı donanım seviyesi ile birlikte 11 dış renk, 6 yeni “b-colore” özel giydirme, 8 farklı iç renk-döşeme ve aksesuar kataloğundakiler dahil olmak üzere 5 değişik jant seçeneği yer alıyor. Argento, Oro Bianco, Oro Giallo ve Platino adlı bu 4 farklı donanım seviyesi ile farklı müşteri grubunun ihtiyacına uygun opsiyon, görsellik ve konfor seviyesi sunuluyor.